středa 27. února 2013

Čokoládové brownies s jogurtem




Čokoládu musí milovat snad každý....to prostě jinak nejde. A brownies je dezert, na kterém se každý milovník čokolády může vážně vyřádit, protože čím více jí tam dáte, tím lepší bude výsledek. O jeho oblibě svědčí i množství receptů, které na ně můžete najít. Brownies se dají dělat s kousky čokolády, oříšky, ovocným pyré či sušenkami. Já jsem tentokrát vyzkoušela recept, do kterého se přidává bílý jogurt a musím říct, že spolu s čokoládou tvoří skvělou kombinaci.


Na tento dezert se určitě se vyplatí použít vysoce procentní hořkou čokoládu. Kakao můžeme a nemusíme přidávat, záleží na tom, kolik použijeme čokolády. A než se pustíte do dezertu, nezapomeňte si tak 1 až 2 hodiny předem vyndat vejce a jogurt z lednice. Až je budete přidávat, měli by mít pokojovou teplotu






Čokoládové brownies s jogurtem:

Autor: převzato z Rytmus života Nejlepší recepty č.1 2013
Doba přípravy: asi 60 minut

Suroviny:
200-350 g hořké čokolády
120 g másla
6 vajec
2 lžičky kakaa
1 vanilkový cukr
200g hladké mouky
125g bílého jogurtu
špetka soli

Postup:
1. Hořkou čokoládu rozpustíme spolu s másle a promícháme tak, aby seobě ingredience propojily. Krém
necháme vychladnout.
2. Vejce a oba cukry vyšleháme do pěny. Přidáme čokoládu s máslem, mouku, špetku soli a jogurt a vše
pečlivě promícháme.
3.Směs nalijeme do vymaštěného pekáčku a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 ˚C.  Pečeme v
závislosti na dané troubě asi 20-30 minut.
4.Po upečení plechem několikrát klepneme. Tím se nám vytvoří „sražený“ efekt.

Žádné komentáře:

Okomentovat